Köpvillkor

1. Köp
Vid beställning träffas avtal om köp först när ICC bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse (som genereras automatiskt). Om leveranstiden ändras kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. ICC har ägande- och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har erlagts från kund. För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år.

2. Pris
I priserna tillkommer moms med 6 %. Inga expeditionskostnader tillkommer.

3. Frakt och emballage
Frakt och emballage tillkommer på priset enligt listan nedan.

100 g = 26 kr
250 g = 48 kr
500 g = 70 kr
1 kg = 88 kr
2 kg = 115 kr
3 kg = 140 kr
5 kg = 180 kr
10 kg = 280 kr

Vid vikt överstigande 10 kg används leverantörens priser om inte annat överenskommits.

4. Betalningsvillkor
Betalning sker via faktura med 30 dagars betalningsvillkor efter sedvanlig kreditprövning. Privatpersoner betalar i förskott efter kontakt gn ekonomi@icc.se. Även i fall då kunden ej är medlem kan betalning i förskott begäras i enstaka fall.

5. Leveranser
Varor som finns i lager skickas normalt inom 1-3 arbetsdagar efter det att vi har mottagit din beställning. I de fall en vara måste beställas från leverantör kan leveranstiden vara något längre. Detta kommer då att meddelas kunden.
Sommar- och semestertid kan leveranstiden under ett par veckor bli väsentligt längre. Den kan även vara något längre än vanligt pga av anpassad arbetssituation under Corona-epidemin. Är leveransen brådskande så kontakta oss för information om dagsläget.

Paketen levereras av DHL, alternativt med Postnord, t ex om leveransadressen ej är bemannad under kontorstid.

6. Leveransförseningar
Ibland uppstår leveransförseningar utom vår kontroll. Det kan till exempel ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Vi meddelar alltid kunden om leveranser drar ut på tiden. Se även information om semestertider, ovan.

7. Transportrisken
Tillsammans med PostNord alt. DHL står vi för transportrisken, det vill säga risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss.

8. Skadat gods
När du tar emot din vara är det viktigt att du omedelbart besiktigar paketet. Om emballaget och innehållet är skadat ska du meddela ditt postcenter eller transportören. Spara alltid den bekräftelse du får på att ditt gods är skadat. Vi är tacksamma om du meddelar oss snarast om en sådan skada har inträffat.

Våra kontaktuppgifter:
ekonomi@icc.se

Svenska ICC Service AB
Box 16050
103 21 Stockholm
Tel 08-440 89 20

9.
Reklamationer
Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ska du kontakta oss via e-post eller telefon. Spara alltid emballage, originalkartong och betalningsbekräftelsen. Om du ska skicka tillbaka en skadad vara gör du det enklast i det emballage och förpackning som den skickades ut i. Självfallet står vi då för returfrakten.
Kontakta oss så kommer vi överens om hur ersättning för returen ska betalas till dig.